Udgivet i Skriv en kommentar

Den endelige version af WinRAR 6.10 er blevet frigivet!

RARLAB.COM og win.rar GmbH  præsenterer den endelige udgivelse af WinRAR 6.10.
WinRAR bliver konstant forbedret for at give brugerne en stabil og pålidelig software til at komprimere, sikre og arkivere deres personlige data. WinRAR er nu fuldt kompatibel med Windows 11.
Denne opdatering introducerer yderligere brugervenlighedsforbedringer for at gøre brugen af ​​verdens førende kompressions- og arkivstyringssoftware endnu mere brugervenlig.

Understøttelse af Windows 11 Explorer kontekstmenuer
WinRAR 6.10 er klar til Windows 11! Fra Windows 11 kan et program kun tilføje en enkelt kommando eller undermenu på øverste niveau til en kontekstmenu i Stifinder. Hvis “Cascaded kontekstmenuer” i dialogboksen “Integrationsindstillinger” er aktiveret, er dette enkelte punkt en undermenu, der gemmer alle nødvendige WinRAR-kommandoer. Hvis denne indstilling er deaktiveret, er kun én udtrækskommando til arkiver og én arkiveringskommando til sædvanlige filer tilgængelig. Brugeren kan vælge disse kommandoer ved at bruge knappen “Kontekstmenupunkter…” i dialogboksen “Integrationsindstillinger” i WinRAR.

Indstillingen “Ældre kontekstmenuer” i dialogboksen “Indstillinger/Integration” kan bruges i Windows 11, hvis WinRAR-kommandoer mangler i “Vis flere indstillinger” Windows ældre kontekstmenu eller i kontekstmenuer fra tredjeparts filadministratorer. Hvis WinRAR-kommandoer allerede er til stede der, anbefales det at slå “Legacy kontekstmenuer” fra for at forhindre duplikering af disse. Denne mulighed er kun tilgængelig i Windows 11 og ikke i ældre versioner af Windows. Derudover er det besluttet at springe support til Windows XP over. Det mindst nødvendige operativsystem til WinRAR 6.10 er Windows Vista.

Forbedringer af brugervenlighed
WinRAR understøtter, som pr. design, en lang række komprimerede formater. Nu kan brugeren også dekomprimere indholdet af .zst- og .zipx-arkiver ved hjælp af Zstandard.

Elementet “Luk” er blevet tilføjet til listen “Når gjort” på siden “Avanceret” i arkiveringsdialogen. Det lukker WinRAR-vinduet, når arkiveringen er færdig. Til udtræksdialogen er der også tilføjet en “Når færdig”-liste til siden “Indstillinger”. Det giver mulighed for at vælge en handling som at slukke for pc’en eller lukke WinRAR efter udtrækningsprocessen er afsluttet.

Til kommandolinjetilstand er der tilføjet adskillige switches for at forbedre brugervenligheden, for eksempel den nye -mes switch, som springer krypterede filer over ved udpakning eller testning. Den erstatter den tidligere -p- switch.

Tidligere WinRAR-versioner kunne ikke bruge gendannelsesposten til at reparere ødelagte arkiver, hvis størrelsen på genoprettelsesposten overstiger 99 %, og når antallet af gendannelsesvolumener var lig med eller større end antallet af RAR-volumener. Nu er den maksimale størrelse af RAR5-gendannelsesposter blevet øget til 1000 % af den beskyttede datastørrelse. Således kan det maksimale antal RAR5-gendannelsesvolumener være 10 gange større end beskyttede RAR-volumener.

Med WinRAR kan brugeren oprette selvudpakkende arkiver (SFX-arkiver), når de ikke er sikre på, at modtageren har det rigtige program til at se filen. Da Windows kun understøtter sådanne eksekverbare filer op til 4 GB, udsendes en fejlmeddelelse under komprimeringsprocessen, umiddelbart efter at denne tærskel er overskredet. Tidligere blev denne fejlmeddelelse kun rapporteret efter fuldførelse af komprimeringen.

Du kan downloade den aktuelle version af WinRAR her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *